Kvalitet definierar allt och vi tillhandahåller bara det bästa. Vi är ett företag baserat i Höör mitt i Skåne som drivs av idén att erbjuda Sverige unika produkter som förhöjer livskvaliteten både till vardags och vid speciella tillfällen. Vi vill att våra kunder ska älska våra produkter lika mycket som vi själva gör, då vi noga handplockar det vi säljer.

 

Våra handdukar är godkända enligt Oeko-Tex 100 Standard.

Oeko-Tex Standard 100 är en globalt erkänd kvalitetsmärkning som intygar att textilprodukten endast tillverkas av material som inte är skadlig för vår hälsa. Centralt för STANDARD 100 by OEKO-TEX® sedan den infördes 1992 är att utveckla provningskriterier, gränsvärden och testmetoder på vetenskaplig grund. För att kvalitetssäkra våra textiler testas de enligt en mängd kritierier och riktlinjer för dessa analyser. 

I testerna ingår att upptäcka följande:

  • Förbjudna ämnen
  • Skadliga kemikalier
  • Material som är ofarliga för människors hälsa
  • Att materialet som använda är godkända 

Önskar ni läsa mer, klicka nedan

 

Skötsel och tvättråd för våra handdukar:

Vattabutiken rekommenderar att skona miljön, energin och plånboken genom att tvätta i 40 grader. Undvik sköljmedel då det påverkar fibrernas uppsugningsförmåga negativt. Det är samma sak med torktumling. Det både påverkar uppsugningsförmågan negativt samt sliter på fibrerna i onödan. Om du har möjlighet att luftttorka dina handdukar så är det att föredra.

Våra naturljus, tvålar och tvålfat kommer från Klockargårdens.

Klockargårdens är ett familjeföretag med passion för hudvård & dofter. De har funnits i Norbergs sedan 1988. För de på Klockargårdens är det naturen som är den största inspirationskällan, för dem är det en självklarhet att skapa produkter som är snälla både mot naturen och människan.

Alla Klockargårdens produkter förutom tvålfaten och aromalamporna, tillverkas omsorgsfullt och för hand hos Klockargårdens i Norbergs.

Tvålfaten och aromalamporna kommer från små leverantörer i bland annat Indien som är unika på att ta fram vackra och funktionella tvålfat samt aromalampor.

Önskar ni läsa mer om Klockargårdens, klicka nedan.

                          

 

Våra doftljus, massageljus, doftpinnar och läppbalsam kommer från Klinta i Skåne.

Klinta startades som ett familjeföretag med en handelsträdgård för Kryddor & Grönt i en liten butik som fick namnet Klinta. Klintas Massageljus & Hudvård är klintas första kollektion av ljus. Ljuset var till en början tänkt som en souvenir för alla besökarna i familjens handelsträdgård Klinta Kryddor & Grönt.  Som idag är Sveriges största varumärke av naturliga ljus.

Hos Klinta hittar du det mesta inom hemmadoft-allt från de klassiska Massageljusen och Doftpinnar till Doftolja och en del hudvård. Deras handplockade, naturliga och milda dofter blandas med ren, näringsrik och vacker olja.

Klintas Massageljus är inga vanliga ljus. Det är en massageolja som ser ut och beter sig som ett doftljus. En vegansk produkt av plantolja och vax från förnyelsebara källor. Ett ljus som brinner jämt och vackert helt utan sot. Tänd veken och låt lite olja samlas på ljuset (vänta 15 minuter för full effekt) och doppa fingret. 

Oljans tempratur är inte alls för varm, även med ljuset tänt, oljan förblir flytande på fingertoppen så att den lätt och bekvämt kan masseras in i huden.

Ingredienserna i Klinta - ljusen

Klintas ljus består endast av två komponenter. En vegetabilisk oljeblandning (soja, kokos och raps och parfym, som är antingen doftolja eller eterisk olja. Ljusen innehåller inga konserveringsmedel, färgämnen, parabener, sulfater, animaliska ämnen eller någon annan substans. Till och med veken är så enkel som det bara går. Den är blyfri, består av papper med ett ytskikt av obehandlad bomull och är inte behandlad med flytande bränsle. Därför kan det ibland bli en kolklump på veken.

" Varje gång Klinta stänger locket och skickar iväg ett av deras ljus, doftpinnar, tvålar eller oljor, så är det en del av den där älskade plätten i Skåne som de skickar"

Önskar ni läsa mer om Klinta, klicka nedan.

             

 

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Handla
Information