Köp- och leveransvillkor

 • Fri frakt för ordrar över 500 kr.
 • Hos oss handlar ni alltid tryggt, smidigt och säkert med betalkort, faktura eller delbetalning med Klarna-konto.
 • Alltid 14 dagars ångerrätt och öppet köp
 • Returnera enkelt din vara till oss och få snabb returhantering. Vi vill ha nöjda kunder!
 • Dina personuppgifter är trygga hos oss och de delas aldrig med tredje part.

 

Leveransvillkor*

Normal leveranstid är cirka 1-2 dagar. Under högsäsong kan det ta längre tid.

Vi skickar beställningar med Postnord. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter postens portotabell för brev och paket. Vid ordervärde överstigande 500 kr bjuder vi på fraktkostnaden.

Outlösta paket

Paketen ligger kvar på utlämningsstället eller butiken i 14 dagar. Efter 14 dagar skickas ditt paket tillbaka till vårt lager. Outlösta paket debiteras en avgift på, 200 kr (inkl moms) för frakt och omkostnader. Kostnaden debiteras dig via samma betalsätt som du gjort ditt köp.

Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss, annars blir det registrerat som outlöst och debiteras automatiskt.

 

Ångerrätt/Reklamation*

Du har alltid rätt att ångra din beställning inom 14 dagar, utan att ange något skäl. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog din vara. 

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du som konsument har alltid rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar vid beställning via www.vattabutiken.se. Ångerfristen gäller från den dag du mottagit varan. Varan ska vara oanvänd och i nyskick, men du har rätt att öppna förpackningen och undersöka varan för att se vad den har för egenskaper och funktion. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor).  Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.  Varan ska skickas tillbaka väl emballerad och i samma skick som du mottog den. Har du fått felaktiga varor eller blivit felexpedierad så ber vi dig att kontakta kundservice snarast. Vid reklamation debiteras ingen fraktavgift eller returfraktavgift.  

 

 

Vid byten och returer:

1. Skicka alltid ett mail till info@vattabutiken.se och beskriv kort ditt ärende. 

2. Lägg tillbaka varan i påsen du fick när du mottog varan, lägg i en lapp med ditt namn och personnummer samt orsak till retur eller reklamation för att vi snabbt ska kunna hantera ditt ärende.

3. Hör av dig om du behöver hjälp med returfraktsedeln (från 49 kr)

4. Lämna in returen på närmaste postkontor. Behåll kvittot.

 

Kom ihåg att det är du som kund som ansvarar för returen fram till att vi har mottagit och registrerat den, så spara alltid ditt inlämningskvitto. Det kan ibland ta upp till 14 dagar för en retur att komma till oss och behandlas på vårt lager. Nederst på returfraktsedeln står kollinumret för returen. Spara kollinumret för att kunna spåra din retur och se om vi mottagit den.

 

Utnyttjas retur/bytesrätten debiteras returfrakten (från 49 kr) i efterhand om du valt att använda vår retursedel som du fått av oss. Om en vara är

felaktig eller felexpedierad, så betalar vi returfrakten. Vid byte eller retur står du för transportrisken. Spara alltid garanti/följesedeln tills returen är avklarad, där står ditt returkollinummer, som skall används vid eventuell reklamation

 

Byte

Det går utmärkt att byta en vara mot annan genom att själv lägga en ny beställning på vår hemsida, då tillkommer ny fraktavgift. Även vid byte måste den returnerade varan vara i ursprungsskick samt returnerad inom 14 dagar efter uthämtad leverans. 

 

Återbetalning

Sker så snart returen mottagits, dock senast inom 14 dagar. Är du faktura- eller kontokund gottskrivs ditt konto. Om du betalat med betalkort sker återbetalning automatiskt till ditt konto. 

Vi använder oss av samma betalningssätt som du använde vid din beställning när vi gör en återbetalning till dig. Detta kommer inte att medföra några extra avgifter för dig. Vi har rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit varorna eller du har tillhandahållit bevis på att du har skickat tillbaka varo

 

 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - enligt klarnas villkor
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Handla
Information